Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна отримала від Світового банку додаткове фінансування від МАР та гарантію від Латвії на 60 млн дол. США

Сьогодні, 22 листопада 2022 року, до Державного бюджету України надійшло 60 млн дол. США фінансування від Світового банку. З цих коштів 50 млн дол. США надано на пільгових умовах від Міжнародної асоціації розвитку, решта – 10 млн дол. США як гарантії від Латвії.

«Ми вдячні Уряду Латвії та команді Світового банку за підтримку фінансової стабільності України. Залучені кошти дозволять Україні посилити фінансування для працівників бюджетної сфери, а також і надалі забезпечувати стійке державне управління в Україні», – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Зазначені позики надано у рамках Угоди про надання Україні фінансування в межах реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Строк погашення кредиту від МАР – 10 років з 4-річним пільговим періодом, одноразова комісія – 0,25 %, комісія за зобов’язання – 0,25 % річних від незнятого залишку.

Строк погашення кредиту від Латвії – 18,5 року з 4-річним пільговим періодом, одноразова комісія – 0,25 % та комісія за зобов’язання – 0,25 %.

Кошти  буде спрямовано на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, як на національному, так і регіональному рівнях.