Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна завершила випуск 10-річних єврооблігацій

ЦЕ ОГОЛОШЕННЯ НЕ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ТА ЙОГО КОПІЇ НЕ МОЖУТЬ РОЗПОВСЮДЖУВАТИСЯ У СПОЛУЧЕНИХ ШТАТАХ, КАНАДІ, АВСТРАЛІЇ АБО ЯПОНІЇ, АБО БУТИ ВІДПРАВЛЕНІ У СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ, КАНАДУ, АВСТРАЛІЮ АБО ЯПОНІЮ.

27 січня Україна провела розрахунки за облігаціями зовнішніх державних позик (єврооблігаціями) на суму 1 250 000 000 Євро, з дохідністю 4,375% та з погашенням у 2030 році. Єврооблігації знаходяться в лістингу на біржі Euronext Dublin.

10-річні єврооблігації в основному були розміщені серед фондів, що управляють активами (85%), хедж фондів (7%) та пенсійних і страхових фондів (6%), тоді як частка банків склала 2%.

Інвестори зі Сполученого Королівства, Сполучених Штатів та країн Європейського Союзу купили більшу частину випуску при первинному розміщенні, їх частки склали 42%, 34% та 19% відповідно. Інвестори з Азії та країн Близького Сходу купили 5% випуску. 

Кошти від розміщення нових єврооблігацій були перераховані на рахунки Державної казначейської служби України та будуть використані для фінансування державного бюджету.

Зазначені у цьому прес-релізі цінні папери не можна продавати у Сполучених Штатах Америки, якщо вони не зареєстровані відповідно до Закону США про цінні папери 1933 року, зі змінами (далі – “Закон США про цінні папери”), або не звільнені від вимог щодо реєстрації за Законом США про цінні папери.

Цей прес-реліз не є пропозицією Цінних паперів громадськості у Сполученому Королівстві. Жоден проспект емісії щодо Цінних паперів не був та не буде затвердженим у Сполученому Королівстві. Цей прес-реліз розповсюджується та спрямований лише на (i) осіб за межами Сполученого Королівства, або (ii) професійних інвесторів, що підпадають під дію статті 19(5) Закону Сполученого Королівства про фінансові послуги та ринки 2000 року (Фінансове сприяння) Наказ 2005 року, та (iii) компаній з високим рівнем капіталу та інших осіб, які на законних засадах можуть отримати це повідомлення, та які підпадають під дію пунктів 49(2)(a) – (d) Наказу (всі такі особи далі разом іменуються – “відповідні особи”). Цінні папери доступні лише відповідним особам та будь-яка інвестиційна діяльність, про яку йдеться у цьому прес-релізі, буде доступною лише відповідним особам та провадитиметься лише з відповідними особами. Будь-яка особа, яка не є відповідною особою, не може діяти на підставі цього прес-релізу або покладатися на цей прес-реліз або будь-який його зміст.

Цей прес-реліз не є рекламою цінних паперів в Україні та не становить пропозицію або пропозицію участі або заохочення до такого обігу, розповсюдження, продажу, купівлі, або іншої передачі цінних паперів на території України.