Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

1,4 млрд доларів США та більше 700 млн євро від міжнародних партнерів надійшли до держбюджету протягом тижня

За останній тиждень, окрім коштів МВФ в розмірі 1,4 млрд дол США, до загального фонду державного бюджету України надійшли кошти від міжнародних партнерів у розмірі 711,8 млн євро.

Зокрема, Україна отримала 300 млн євро в рамках програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу, 311,8 млн євро позики на політику розвитку «Додаткова позика для Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення» (Supplement Loan For Second Economic Recovery Development Policy Loan) від Світового Банку та 100 млн євро від Європейського інвестиційного банку в рамках «Пакету солідарності з Україною» (Solidarity Package for Ukraine).

300 млн євро макрофінансової допомоги ЄС є частиною першого траншу у рамках нової програми макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро, яка була схвалена ЄС у найкоротші терміни  та підписана сторонами 3 березня 2022 року. Очікується, що наступного тижня Україні буде перераховано другу частину траншу у сумі 300 мільйонів євро. В цілому перший транш в рамках нової програми МФД становитиме 600 млн євро. 

Світовий банк затвердив виділення першого траншу програми політики розвитку «Додаткова позика для Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення» загальним обсягом понад 440 млн євро. 

Європейський інвестиційний банк здійснив перший переказ у рамках екстрених заходів солідарності з Україною, схвалених Радою директорів Банку, на суму 668 млн євро.

Кошти від міжнародних партнерів будуть спрямовані, зокрема, на найбільш нагальне фінансування потреб держави та підтримку макроекономічної стабільності.