Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Розпочалась місія МВФ для обговорення з представниками влади України потенційної програми, що буде підтримуватись Фондом

Сьогодні, 8 березня, розпочинає роботу місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з Гевіном Греєм для обговорення потенційної програми для України, що буде підтримуватись Фондом.

Від української сторони участь у дискусіях беруть представники Міністерства фінансів України, Національного банку України, а також інших органів, відповідальних за політики у галузі економіки, енергетики, боротьбу і запобігання корупції, верховенства права. Зустрічі відбуваються у місті Варшава, Польща, а також в онлайн форматі. 

Довідково

17 лютого 2023 року представники України та МВФ досягли згоди на робочому рівні щодо перегляду чотиримісячної Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду (PMB). За оцінкою експертів, які входили до місії МВФ, виконання Моніторингової програми із залученням Ради директорів (РМВ) показало високі результати.Українська сторона виконала всі погоджені з МВФ структурні маяки в рамках Моніторингової програми, а також були досягнуті всі кількісні та індикативні цілі.

Досягнуті домовленості, які ще потребують погодження керівництвом МВФ, відкрили шлях до початку переговорів щодо повноцінної програми за підтримки МВФ.