Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

«Мінфін якнайшвидше повинен мати прогноз на 2021 рік щодо необхідного ресурсу для заробітних плат учителів та працівників РДА», ‒ Роман Єрмоличев

У звʼязку з прогнозованою зміною адміністративно-територіального устрою країни, виникла необхідність у терміновому узгодженні Мінфіном позицій з профільними міністерствами щодо обсягів освітньої субвенції та обсягів видатків на заробітні плати працівників райдержадміністрацій на 2021 рік.

Про це йшлось під час робочої наради, що відбулась у Мінфіні 27 липня 2020 року під головуванням заступника Міністра фінансів Романа Єрмоличева. На порядку денному ‒ формування проекту Державного бюджету України на 2021 рік.

«Питання вкрай актуальне, оскільки відповідно до Бюджетного кодексу 15 вересня вже має бути готовий проект Закону України «Про Державний бюджет на 2021 рік» до першого читання. Це знаходиться на контролі у Президента України та Прем’єр-міністра України, а тому зволікати з прогнозними показниками не варто», ‒ наголосив Роман Єрмоличев представникам Мінрегіону та Міністерства освіти і науки України.

У відповідь керівник експертної групи з питань бюджетування директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МОН Анастасія Софієнко зауважила, що міністерство працює з підготовки належної аналітики та над внесенням змін до відповідної нормативно-правової бази, однак процес ускладнюється необхідністю після виборів проведення реорганізації закладів освіти під час навчального року та встановленими законодавством термінами щодо подання статистичної звітності.

Керівник експертної групи з територіальної організації влади Мінрегіону Микола Рубчак зі свого боку сказав, що попередні обрахунки щодо обсягів видатків на заробітні плати працівників райдержадміністрацій на 2021 рік здійснюються та будуть надані Мінфіну найближчим часом.

«Мінфін повинен отримати повну картину бачення Мінрегіону обсягів видатків по РДА, щоб усі встановлені законодавством виплати працівникам були здійснені вчасно і в повному обсязі», ‒ зауважив Роман Єрмоличев.

Віра Козіна, керівник експертної групи з юридичних питань Офісу реформ при Мінрегіоні, повідомила, що Мінрегіон уже має таку дорожню карту реформи райдержадміністрацій, водночас окремі питання ще узгоджуються у форматі консультацій.

За результатами наради ухвалено рішення про наступну робочу зустріч, яка має відбутися за тиждень.