Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: Україна і Польща відновлюють активне співробітництво на митному кордоні задля протидії контрабанді

23 липня у пункті пропуску «Краковець-Корчова» відбулася зустріч заступника Міністра фінансів Юрія Друганчука з заступником Міністра фінансів, держсекретарем та Головою митної служби Республіки Польща Магдаленою Ржечковською. 

Темою зустрічі було подальше зміцнення митного співробітництва двох країн на митному кордоні задля протидії контрабанді. 

В рамках робочого відрядження Юрій Драганчук відвідав пункт пропуску «Краковець-Корчова» у Львівській області, де ознайомився з інфраструктурою, порядком пропуску транспортних засобів, роботою та умовами праці митників.

Окрему увагу було приділено розбудові пункту пропуску – будівництву майданчика для легкового автотранспорту та автобусів з метою розмежування пасажирського та вантажного руху. Безпосередньо на місці будівництва було презентовано його план, а також відбулося спілкування з відповідальними особами, представниками організації, що здійснюватиме  супровід будівництва, зокрема, технічний нагляд.

Також заступник Міністра фінансів оглянув комплексну скануючу систему стаціонарного типу для огляду вантажних транспортних засобів та контейнерів, ознайомився з особливостями її роботи, поспілкувався з працівниками митниці. 

Крім того, представники української і польської сторін відвідали пункт пропуску «Корчова» Республіки Польщі та розглянули перспективи вирішення питань щодо забезпечення ритмічності пропускних операцій у рамках Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні, а також стосовно вдосконалення наявної системи обміну інформацією, можливості запровадження новітніх систем для попередження митних порушень та забезпечення безпеки на українсько-польському кордоні.

Юрій Драганчук звернув особливу увагу на важливість консолідації зусиль обох країн у напрямі протидії митним правопорушенням на кордоні, зокрема контрабанді, з використанням світового досвіду обміну інформацією.

На завершення зустрічі заступник Міністра підтвердив  незмінність намірів продовжити курс системних про-європейських реформ в Україні у митній сфері та підкреслив, що Міністерство фінансів України зацікавлене у поширенні практики здійснення спільного контролю й на інші пункти пропуску на кордоні між Україною та Польщею.