Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів України Сергій Марченко провів телефонну розмову з Віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом

Сьогодні Міністр фінансів України Сергій Марченко під час телефонної розмови з Виконавчим Віцепрезидентом Європейської Комісії, відповідальним за економіку, що працює для людей (European Commission Executive Vice-President responsible for an Economy that Works for People) Валдісом Домбровскісом обговорив проведення реформ в Україні, отримання 2-го траншу в рамках програми макрофінансової допомоги від Єврокомісії та співпрацю з МВФ.

«Ви є одним із найвпливовіших друзів нашої країни. Дякуємо за те, що включаєте Україну до адженди Європейського Союзу і допомагаєте у втіленні всіх необхідних реформ. Вчора Президент України Володимир Зеленський мав конструктивну розмову з Директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою. І ми сподіваємось на продовження програми співпраці з Міжнародним валютним фондом вже найближчим часом», - сказав Сергій Марченко.

Сергій Марченко та Валдіс Домбровскіс обговорили прогрес у виконанні поточних домовленостей, які є умовою отримання Україною макрофінансової допомоги від ЄС.

Сторони домовились продовжити конструктивний діалог щодо отримання Україною 2-го траншу від ЄС у вересні 2021 року. Також Міністр фінансів запросив Віце-президента Єврокомісії на особисту зустріч в Україні 23-24 серпня.