Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

МВФ оприлюднив тексти Листа про наміри та Меморандуму за результатами завершення першого перегляду Програми «Стенд-бай» для України

Лист про наміри та Меморандум про економічну та фінансову політику містять заходи та умови, які реалізував та планує реалізувати і дотримуватись Уряд України та Національний банк України протягом періоду дії Програми у 2020 – 2021 роках. Їх було схвалено Радою директорів Міжнародного валютного фонду 8 листопада 2021 року.

Також Меморандум містить плани щодо подальших заходів для впровадження структурних реформ у 2022 році. Зокрема щодо реформ  в грошово-кредитному, податково-бюджетному і фінансовому секторах, і спрямовані на поліпшення бізнес-клімату і посилення верховенства права і боротьби із корупцією. Впровадження відповідних заходів необхідні для успішного проходження переглядів та отримання наступних траншів за Програмою. 

Виконання положень Меморандуму надасть змогу до кінця дії Програми отримати решту коштів від Фонду (2,2 мільярда доларів США) для забезпечення макроекономічної стабільності.

Подальший фокус Програми співробітництва «Стенд-бай» буде зосереджено на ключовому завданні – підтримці макроекономічної та фінансової стабільності і охоплюватиме, зокрема, такі сфери: податково-бюджетну політику; грошово-кредитну і валютно-курсову політику; політику у фінансовому секторі; структурну політику (антикорупційне законодавство та верховенство права, реформи енергетичного сектора, реформування підприємств державної власності – корпоративне управління та приватизація).

Рішення Ради директорів МВФ щодо завершення першого перегляду Програми «Стенд-бай» та про виділення другого траншу за Програмою у розмірі 0,7 млрд доларів США, а також продовження терміну її дії до червня 2022 року було прийнято 8 листопада 2021 року.

Меморандум про економічну та фінансову політику