Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Павло Ходаковський: Мінфін і митниця співпрацюватимуть для запровадження норм законів про NCTS, AEO та IPR

10 грудня відбувся урочистий запуск «Нової митниці» за участі прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, заступника міністра фінансів України Павла Ходаковського, голови Комітету ВРУ з питань фінансів, митної та податкової політики Данила Гетманцева, керівника Державної митної служби України Максима Нефьодова та керівника групи підтримки України в Європейській комісії Петера Вагнера.

Під час заходу керівник Державної митної служби Максим Нефьодов презентував плани розвитку митниці, напрямки організаційних, інфраcтруктурних та кадрових змін.

«Дуже важливо, що і Міністерство фінансів, і Фіскальна, і Митна служба доклали усіх зусиль, щоб ця подія відбулася. Розцінюємо запуск Нової митниці як спільну справу і надаватимемо максимальну підтримку і надалі. Необхідно запровадити електронні інструменти взаємодії з бізнесом, зменшити фізичний контроль, - це одне з завдань, по якому оцінюватиметься ефективність митниці», - наголосив заступник міністра фінансів України Павло Ходаковський.

За його словами, спільна задача митниці на найближчий рік – запровадження норм нещодавно прийнятих законів про спільний режим транзиту (NCTS), про авторизованого економічного оператора (AEO) та про захист прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон (IPR).

Дивіться презентацію "Нової митниці"