Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Роман Єрмоличев відвідав Сумську область у рамках робочої Урядової поїздки на чолі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем

Сьогодні, 22 вересня, відбулась Урядова робоча поїздка до Сумської області на чолі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, участь у якій взяв заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев. До складу урядової делегації також увійшли Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, заступник Міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова. Зустрічав офіційну делегацію Голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко.

Учасники робочої поїздки відвідали Сумську обласну клінічну лікарню, де щорічно обстежуються і отримують повний курс лікування до 22 тисяч хворих, ознайомились із роботою нефрологічного відділення й оглянули приймальне відділення.

Спільно з урядовою командою Роман Єрмоличев поспілкувався з колективом лікарні та зазначив, що охорона здоров’я залишається пріоритетом Уряду. Тому видатки на медицину у наступному році зростуть до 4,2% ВВП.

Також у ході робочої поїздки була проведена нарада під головуванням Прем’єр-міністра щодо перспектив розвитку Сумської області.

На ній розглянули стан реалізації національного проекту «Велике будівництво», а саме реконструкцію приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я та забезпечення готовності до встановлення обладнання в цих відділеннях. Також обговорили можливість будівництва закладів освіти та спортивних  майданчиків.

Окрім того, розглянули проблемні питання стану підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в опалювальний період 2020/21 року.

Під час діалогу ішлось про перспективи і підтримку розвитку сфери культури, туризму, креативних індустрій у Сумській області.

Також урядова делегація ознайомилась із Сумським обласним художнім музеєм ім. Н. Онацького та відвідала Сумський національного академічного театру драми та музичної комедії ім. М. Щепкіна.

Загалом, за словами Романа Єрмоличева, Сумська область має значні можливості для розвитку туризму, а розвиток медичної реформи залишається пріоритетом Уряду та Мінфіну в цілому.