Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко для Reuters: Співпраця з МВФ дає більшу впевненість щодо фінансової стабільності України протягом наступних 4 років

Міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю для Reuters розповів про фінансову підтримку країн G7 та МВФ, відновлення України, а також стан співпраці з партнерами щодо спрямування заморожених активів рф до України.

Міністр фінансів зауважив, що нова чотирирічна програма розширеного фінансування МВФ у 15,6 млрд доларів США дає більшу впевненість щодо фінансової стабільності України протягом наступних чотирьох років:

“Співпраця з МВФ та країнами G7 відіграватиме вагому роль у подоланні економічних наслідків війни, а також можливості продовжувати боротьбу та звільняти території від окупантів. Ми всі повинні бути готові до того, що війна триватиме довше, ніж ми очікували. Під час робочих зустрічей у Вашингтоні я отримав запевнення від партнерів, що вони підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно”.

Міністр фінансів також підкреслив, що необхідно терміново розпочати відновлення, зокрема енергетичної інфраструктури, доріг, шкіл, лікарень та житла. Одним із ключових кроків буде розвиток страхування військових ризиків, над чим вже працює Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій Світового банку (MIGA). Це дозволить розширити можливості для залучення світових компаній у відновлення країни.

В інтерв'ю Сергій Марченко розповів про співпрацю з країнами-донорами щодо спрямування заморожених активів росії на користь України.  

"Наші союзники стали більш відкритими до розгляду можливостей використання заморожених активів рф для підтримки України, але це досить складне юридичне питання і вимагає часу для його вирішення", — прокоментував Міністр фінансів.