Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

У Мінфіні відбулась робоча зустріч із представниками ЄС з питань управління публічними фінансами

У Міністерстві фінансів України відбулася зустріч з оновленою командою Представництва ЄС із питань управління публічними фінансами.

Ключові питання заходу стосувалися:

  • Стратегії реформування системи управління державними фінансами на 2021-2025 роки, проект якої вже поданий на Кабмін. Цей документ є не лише дороговказом необхідних нам змін в управлінні публічними фінансами, але і важливою передумовою для виділення бюджетної підтримки ЄС, передусім, для продовження реалізації реформи державного управління.
  • Фінансування регіонального та місцевого розвитку та продовження оцінювання стану управління публічними фінансами на місцевому рівні. Завдяки програмі «U-LEAD з Європою» була проведена серйозна робота в підтримці бюджетної децентралізації не лише під час розроблення політик, але і під час їх практичної імплементації на місцях. Наразі розглядається можливість спільного розроблення методичних рекомендацій та проведення навчання для органів місцевого самоврядування щодо середньострокового бюджетного планування, управління фіскальними ризиками та боргом для забезпечення уніфікованих та ефективних підходів по всій країні.
  • Допомоги Європейського Союзу щодо бюджетного планування. Наші партнери відзначили цьогорічні досягнення України у практичній реалізації середньострокового бюджетного планування та висловили готовність підтримувати зусилля Мінфіну щодо підсилення спроможності головних розпорядників для підготовки більш якісних бюджетних документів.
  • Розмежування повноважень між різними установами державного внутрішнього контролю та аудиту за результатами місії SIGMA. У цьому напрямі Мінфін вбачає найбільші складнощі саме зі спроможністю до ефективної реалізації органами функції внутрішнього аудиту. Для вирішення цієї проблеми вже зараз Мінфіном проводяться навчання для внутрішніх аудиторів державних органів та планується запуск масштабної програми сертифікації внутрішніх аудиторів.

"Я вдячний колегам за плідну зустріч та конструктивний діалог. Європейський Союз вже тривалий час є нашим основним надійним партнером в реалізації реформи публічних фінансів. Ми вдячні за це і сподіваємось, що наша співпраця отримає новий поштовх та всі наші амбітні завдання будуть успішно реалізовані", - підсумував Денис Улютін.