Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Уряд схвалив зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану

Сьогодні, 9 квітня, Кабінет Міністрів України вніс зміни* до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Прийнята на засіданні Уряду Постанова надасть змогу здійснювати Казначейством та його територіальними органами в особливому режимі в умовах воєнного стану пріоритетні видатки бюджетів.

Прийнятою постановою передбачено:

- зменшення відсотка доходів місцевих бюджетів, що будуть спрямовані на погашення короткострокових позик. Це дасть можливість органам місцевого самоврядування акумулювати ресурси та спрямовувати їх на вирішення нагальних питань, що виникають в громадах у зв’язку з російською агресією.

- розширення переліку видатків другої черги, за якими здійснюються платежі за дорученнями клієнтів, видатками для оплати:

  • послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу;
  • інформаційних послуг, у тому числі з виготовлення та розміщення інформаційної продукції, послуг з розміщення інформації в засобах масової інформації;
  • інших послуг у сфері інформатизації;
  • оренди автомобільного транспорту;
  • забезпечення, організації та виконання літерних авіаційних рейсів повітряними суднами; придбання предметів, призначених для відзначення та нагородження; закупівлі санітарно-гігієнічних товарів та поліетиленової продукції для пакування відходів;
  • послуг із страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту, водіїв відповідно до законодавства, оплату послуг з медичного огляду водіїв;
  • оплати (відшкодування) коштів за отримання доступу до інформації з баз даних, реєстрів іноземних держав;
  • послуг з технічного обслуговування установок з доочистки води та придбання гіпохлориту натрію для знезараження води в системах централізованого питного водопостачання та водовідведення.

 

______________

*Постанова Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 р. № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».