Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Верховна Рада ратифікувала Протокол про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування між Україною і Туреччиною

18 вересня Верховна Рада ратифікувала Протокол між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно.

Ратифікацію Протоколу підтримали 320 народних депутатів.

У чому суть?

Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доход і майно було вчинено 9 жовтня 2017 року в м. Києві.

Необхідність укладення Протоколу пояснюється тим, що в процесі переговорів із Турецькою Республікою були узгоджені зміни, які необхідно внести до Угоди.

Так, положеннями Протоколу про внесення змін передбачено:

  • перелік податків, на які поширюється дія Угоди, які приведено у відповідність із національними законодавствами Договірних Держав;
  • розширення терміну «резидент» відповідно до положень модельної Конвенції ОЕСР;
  • нову редакцію статті щодо обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей Договірних Держав щодо обміну податковою інформацією без застережень щодо вимог національного податкового інтересу чи банківської таємниці;
  • нову статтю відносно допомоги у стягненні податків, згідно з якою Договірні Держави надаватимуть одна одній допомогу у стягненні податкових заборгованостей.

Чому важлива ратифікація Протоколу?

Ратифікація Протоколу спрямована на внесення змін до діючої Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування з метою приведення положень Угоди до новітніх стандартів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), зокрема розширення можливостей щодо обміну інформацією та надання допомоги у стягненні податків.