Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

«Завдання України – запозичувати на вигідних для себе ринкових умовах», - Міністр фінансів С. Марченко

«Ми намагаємося вибудувати ситуацію, за якої можемо продовжувати позичати на ринкових умовах, знижуючи ставку дохідності». Про це розповів Міністр фінансів під час інтерв’ю виданню «Сегодня», коментуючи політику щодо ОВДП.

«Наше головне завдання – бути ефективним позичальником і створити ринок, який би в будь-який період часу давав можливість запозичувати на вигідних для себе ринкових умовах», - наголосив Сергій Марченко.

Міністр зазначив, що це нормальна практика успішних країн – брати в борг, тобто питання не в тому, щоб закритися у власних доходах. Завдання України – бути ефективним позичальником. Щоб знижувалася вартість запозичень, дохідність ОВДП. Щоб ціна наших цінних паперів завжди була високою. Кредитні ризики країни б зменшувалися, а кредитні рейтинги росли.

«Ми ставимо амбітне завдання у нашій Стратегії до 2023 року – отримати кредитний рейтинг інвестиційного класу. Інструментарій для цього – макростабільність, економічне зростання, підвищення добробуту громадян і платоспроможності, готовність вчасно виконувати боргові зобов'язання. Це дуже важливо. Кредитори ж насамперед дивляться на платіжну порядність країни-боржника», - підкреслив Сергій Марченко.