Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна отримає від Великобританії 500 млн дол. США через проект Світового банку

Сьогодні, 23 грудня 2022 року, Міністр фінансів Сергій Марченко та Регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Україна, Білорусь та Молдова) Аруп Банерджі підписали Угоду про надання Україні четвертого Додаткового фінансування у рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні». Сума позики складає 500 млн дол. США.

Кредитні кошти будуть надані на пільгових умовах під гарантії Великобританії: термін погашення кредиту – 18,5 років з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25 % річних.

«Великобританія є одним з лідерів у підтримці України в боротьбі проти російських загарбників. Завдяки таким надійним партнерам ми маємо можливість і надалі безперебійно забезпечувати належне фінансування пріоритетних видатків. Вдячний Уряду Великої Британії, а також команді Світового банку за непохитну позицію у підтримці України. Сподіваємось на плідну співпрацю і наступного року, яка допоможе нам досягнути якнайскорішої перемоги», - зазначив під час підписання Сергій Марченко.

Залучені кошти буде спрямовано на відшкодування видатків державного бюджету на виплати соціальної допомоги сім’ям з дітьми, заробітної плати працівникам державних закладів вищої освіти, а також комунальних послуг.

Довідково

У 2022 році Уряд Великобританії надав Україні більше 1,5 млрд дол. США для фінансування Держбюджету України.