Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Підписано законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України»

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №1230 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України». Міністерство фінансів вітає рішення Президента.

Законопроект був розроблений на виконання зобов’язань України в рамках Угоди про асоціацію з Європейським Союзом в частині імплементації Регламенту ЄС № 608/2013.

Закон дозволить прискорити митне оформлення оригінальних товарів та зосередитися на протидії переміщенню товарів, які порушують права інтелектуальної власності, у тому числі боротьбі з контрафактними та піратськими товарами.

Наближення митного законодавства у сфері захисту інтелектуальної власності до стандартів та практики ЄС сприятиме розвитку міжнародної торгівлі та інвестиційної привабливості України.

Презентація