Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Цього року 2,5 млрд грн на укриття мають сприяти охопленню більшої кількості дітей офлайн-навчанням, ‒ Роман Єрмоличев

Вчора, 27 лютого, під головуванням заступника Міністра фінансів Романа Єрмоличева відбулась зустріч із представниками Міністерства освіти і науки та експертного середовища щодо застосування раціональних підходів до розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах, що надають загальну середню освіту, в обсязі 2,5 млрд гривень.

МОН наразі напрацьовує нові підходи до поділу територіальних громад за визначенням рівнів ризику безпеки в системі освіти (беруться до уваги кількість повітряних тривог, наявність критичної інфраструктури, ймовірність небезпеки ураження). На їх основі буде здійснено розподіл коштів цієї субвенції, а надалі застосовано різні освітні політики.

Водночас було презентовано систему DREAM, що дозволить за чітко визначеними критеріями відібрати проекти будівництва укриттів для шкіл, розташованих у всіх регіонах України.

«Мінфін контролює ефективне використання коштів державного бюджету, і для нас важливий якісний результат їх спрямування. Йдеться передусім про те, щоб передбачені у держбюджеті 2,5 млрд грн на укриття сприяли охопленню більшої кількості дітей офлайн-навчанням. Для цього слід проаналізувати не лише потребу, а ймовірність того, що учні у закладах загальної середньої освіти, де буде збудовано укриття і гарантовано їх безпеку, повернуться до шкіл», ‒ зауважив Роман Єрмоличев.

Окрім того, під час зустрічі було обговорено головні критеріїв, за якими буде здійснено оцінку пріоритетності проектів будівництва укриттів, і питання завершення розпочатого ще в минулому році будівництва укриттів у закладах загальної середньої освіти.