Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова провела робочу зустріч з керівництвом АТ “Укрпошта” в рамках проєкту ЄБРР з розвитку Укрпошти

Сьогодні, 10 травня, відбулася робоча зустріч між представниками Міністерства фінансів України та АТ «Укрпошта» щодо інвестиційного проєкту “Проєкт розвитку АТ “Укрпошта”: Логістична мережа та Сільське відділення”, який фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Сторони обговорили ключові питання реалізації та подальшу співпрацю в рамках Проєкту. 

У ході зустрічі заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова та Генеральний директор АТ “Укрпошта” Ігор Смілянський підписали зміни до Договору іпотеки для забезпечення виконання гарантійних зобов’язань у розмірі 63 млн євро за кредитом ЄБРР.

Подальша реалізація Проєкту дозволить продовжити трансформацію логістичної мережі АТ “Укрпошта”, що включатиме фінансування як заключених контрактів, зокрема пересувних відділень та систем, що полегшить роботу з надання поштових послуг у прифронтових областях. Крім того, у 2024 заплановано збільшити та оновити кількість вантажівок, сортувальних ліній для посилок та листів, а також електричних трициклів.  

“В умовах систематичних викликів збройної агресії рф, надзвичайно важливим є розвиток та підтримка провідних компаній, що відповідають за надання ключових послуг нашим громадянам. Ефективна реалізація Проєкту сприятиме покращенню поштових сервісів на всій території України з урахуванням викликів сьогодення” — зазначила Ольга Зикова.