Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін публікує інформацію щодо заробітних плат в державних органах у січні-травні 2024

Міністерство фінансів продовжує політику прозорості та відкритості бюджетних видатків, зокрема щодо видатків на оплату праці в державних органах.

З початку року в Україні діє нова система оплати праці на основі грейдової системи класифікації посад. Цю систему спрямовано на підвищення, передбачуваність і прозорість заробітної плати працівників державних органів.

Зі свого боку Мінфін регулярно публікує дані щодо фактично нарахованих заробітних плат працівників державних органів, місцевих держадміністрацій та органів судової влади. Так, на основі отриманих даних від розпорядників бюджетних коштів за квітень і травень 2024 року оновлено аналітичний інструмент («дашборд») щодо оплати праці та чисельності працівників.

До структури заробітної плати в зазначених місяцях уже входять грошові допомоги до відпусток та матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань, що впливає на збільшення рівня заробітної плати окремих працівників та в цілому органу.

«Наразі Україна на шляху інтеграції до Європейського Союзу. Тому важливим є приведення системи державного управління у відповідність до принципів ЄС і кращих міжнародних практик у цій сфері. Зокрема, це стосується передбачуваності та прозорості системи оплати праці державних службовців. З огляду на це, Міністерство фінансів продовжує щомісяця публікувати детальну інформацію щодо видатків на оплату праці в державному секторі», – прокоментував заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Ознайомитися з детальною інформацією щодо оплати праці в державних органах, місцевих держадміністраціях та органах судової влади у 2024 році можна за посиланням або на «дашборді» нижче.