Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів: За останні п’ять місяців нам вдалося надолужити відставання в бюджетних доходах на 34 млрд грн

«Станом на 1 травня ц.р. невиконання плану бюджету за доходами було мінус 44 млрд грн. На сьогодні це вже мінус 10 млрд. Тобто за останні п’ять місяців нам вдалося надолужити відставання в бюджетних доходах в розмірі 34 млрд грн». Про це розповів Міністр фінансів Сергій Марченко у інтерв’ю виданню The Page.

За його словами, це відбулось в тому числі завдяки оптимізації роботи податкової і митниці, покращенню адміністрування податків та руйнуванню схем і скруток з ПДВ.

«Митниця повністю виконує план, податкова його навіть перевиконує. І ця позитивна тенденція буде продовжуватись надалі», - зазначив Міністр.

Сергій Марченко також запевнив, що жоден тиск на бізнес неприпустимий. «Держава забезпечує справедливий розподіл податків, боротьбу з корупцією, детінізацію тих сфер бізнесу, де є ризики або факти схем, скруток, де недобросовісний бізнес створює контрабанду або працює в сіру і в чорну. Це те, що ми дійсно можемо зробити. І ми це робимо», - зазначив Міністр.

Коментуючи підвищення мінімальної заробітної плати, Сергій Марченко наголосив: «Якщо бізнес хоче, щоби його працівники були соціально захищеними й мали гідну пенсію, він має їм платити білу заробітну плату. Тобто якщо ми хочемо платити зарплату в конверті, не сплачувати податки, але жити як в Європі, то ми маємо визначитися, що десь у цій формулі є розрив. Хочемо жити як в Європі – сплачуймо податки справедливо. Бо 6 тис. грн не є критичною заробітною платою, не є навіть середньою заробітною платою».