Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Покращена мобільність на кордоні: Україна та Словаччина розширюють доступність транскордонних переходів

Заступник Міністра фінансів України Олександр Кава у складі урядової делегації на чолі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем відвідав Словаччину, де відбулися двосторонні переговори, зокрема щодо поліпшення транскордонного сполучення. Сторони досягли важливих домовленостей, які зроблять перетин кордону зручнішим і швидшим.

Незабаром пункт пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» відкриється не тільки для автомобілів, а й для пішоходів та велосипедистів. Це особливо важливо для жителів та гостей обласного центру Закарпатської області, адже забезпечить їм більше можливостей для пересування. Так, безпосередньо до пункту пропуску можна буде доїхати міським громадським транспортом з обох боків кордону без необхідності використання авто.

Крім того, розширення автомобільної частини на цьому пункті пропуску з чотирьох до п'яти смуг контролю збільшить їх пропускну спроможність.

На зустрічі також було обговорено проект будівництва швидкісної дороги від пункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» до передмістя м. Кошице. Це частина головної автомагістралі Словаччини - D1, яка з’єднує  два найбільших міста країни Братиславу та м. Кошице, а також входить до загальноєвропейської мережі швидкісних автомобільних доріг.  

«Ці домовленості є кроком до створення безперешкодного і динамічного транскордонного сполучення. Вони не тільки покращать щоденне життя наших громадян, але й сприятимуть спільному економічному зростанню разом з країнами-партнерами», - зазначив заступник Міністра фінансів Олександр Кава.