Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Представники Мінфіну та Світового банку провели онлайн тренінг щодо моніторингу показників результативності за міжнародними інвестиційними проектами

10 березня представники Міністерства фінансів та Світового банку провели спільний навчальний он-лайн тренінг щодо підходу та методики встановлення і проведення моніторингу показників результативності за проектами економічного і соціального розвитку, для реалізації яких держава залучає кредитні кошти міжнародних фінансових організацій, а саме Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР), Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) та Кредитної установи для відбудови (КfW) і Європейського співтовариства з атомної енергії (Євратом).

Даний тренінг був спрямований на підвищення інституційної спроможності відповідальних виконавців та бенефіціарів інвестиційних проектів щодо визначення показників, які дозволять оцінити стан досягнення мети проектів та виміряти результати, отримані у ході їх реалізації, а також оцінки від їх впровадження.

У тренінгу взяли участь представники, Мінекономіки, Міненерго, МОЗ, Міндовкілля, Мінсоцполітики, Мінінфраструктури, МОН, Мінреінтеграції, Мінрегіону, Укравтодору, ПрАТ «Укргідроенерго», НЕК «Укренерго», АТ «Українська залізниця», АТ «Укрексімбанк», НАК «Нафтогаз», Харківської, Дніпровської, Чернівецької міських рад та бенефіціарів проектів – усього понад 80 осіб.

Зазначений захід відбувся в рамках вдосконалення проектів, забезпечення функціонування цілісної системи їх реалізації та належної інституційної спроможності проведення моніторингу та впровадження.

Довідково

Станом на 01.03.2021 на стадії реалізації перебувають 40 спільних з МФО проектів, загальна сума позик за якими становить 5 656,04 млн євро та 3 088,04 млн дол. США, з яких освоєно 1 725,41 млн дол. США та 1 690,16 млн євро.

На стадії підготовки  перебувають 18 спільних з МФО інвестиційних проектів на загальну суму 590 млн дол. США та 2 154,85 млн євро.