Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко на Форумі партнерства США - Україна: Відновлення вимагатиме міцної співпраці Уряду України з приватним сектором

13 квітня Держдепартамент США, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і Міністерство торгівлі США в партнерстві з Урядом України провели Форум партнерства США - Україна у Торговій палаті Сполучених Штатів.

У події від України взяли участь Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Міністр фінансів Сергій Марченко, Надзвичайний та Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова та представники Національного банку. Від США – представники Уряду, американського бізнесу, інвестиційних груп та фондів.

Захід має на меті прискорити залучення інвестицій в Україну для створення фундаменту динамічного економічного відновлення.

Обговорення у рамках Форуму були присвячені стимулюванню інвестицій, розкриттю ринкового потенціалу в Україні та побудові сталого майбутнього. 

Під час панельної дискусії за участі заступника радника Білого дому з національної безпеки з міжнародної економіки Майкла Пайла, Генерального директора з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС Герта-Яна Купмана та Президентки Німецького фонду Маршалла Хізер А. Конлі, Сергій Марченко зазначив, що швидке відновлення України значним чином залежить від того, як швидко буде розвиватися приватний сектор, а для цього необхідні значні іноземні інвестиції.

“Успіх зусиль з відновлення вимагатиме міцної та тривалої співпраці Уряду України з приватним сектором. Я переконаний, що масштабні інвестиції стануть одним з головних компонентів відновлення, основою Плану Маршалла для України. А наші партнери, в свою чергу, можуть запропонувати бізнесу страхування інвестицій від воєнних ризиків”, — зазначив Міністр фінансів України.

Сергій Марченко закликав іноземний бізнес інвестувати в Україну і запевнив у готовності українського Уряду співпрацювати: “Ми розуміємо, що маємо запропонувати інвесторам сприятливі умови, при яких приватний сектор буде почувати себе впевнено та у безпеці, над чим Уряд вже активно працює”.