Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко обговорив питання відновлення України з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії

Сьогодні, 31 серпня, Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою.

Сторони обговорили руйнівний вплив повномасштабної агресії рф на фінансову та економічну ситуацію в Україні, а також подальші напрями співпраці між Україною і Японією в фінансовій сфері.

Міністр фінансів висловив подяку Послу та Уряду Японії за системну та безумовну підтримку України в боротьбі проти агресора.

“Сьогодні рівень довіри та співпраці між Урядами наших країн на найвищому рівні. Ми вдячні Японії за активну позицію щодо посилення санкцій проти росії та фінансову підтримку України. За 6 місяців повномасштабної війни Японія надала Україні 600 млн доларів США пільгового кредиту”, – зазначив Сергій Марченко.

Японія є одним з найбільших донорів за обсягом надання пільгового фінансування з метою зміцнення бюджетної системи країни в умовах війни.

Міністр фінансів наголосив, що в умовах воєнного стану Україна продовжує потребувати додаткового фінансування для забезпечення всіх пріоритетних видатків до кінця 2022 року, а також для збалансування бюджету у 2023 році.

Кунінорі Мацуда висловив підтримку сувернітету та територіальній цілісності країни та зазначив, що Японія готова підтримувати Україну і надалі, у тому числі у післявоєнний період відбудови.

Також сторони обговорили посилення співпраці України з бізнесом Японії. Сергій Марченко зауважив, що після перемоги у війні проти рф, залучення іноземного бізнесу до відбудови економіки країни буде одним із пріоритетів Уряду.

У 2023 році Японія очолить групу країн “Великої сімки” та стане непостійним членом Ради безпеки ООН. У зв'язку з цим Кунінорі Мацуда зазначив, що Японія продовжить підтримувати інтереси України на міжнародній арені, зокрема у питаннях фінансової, гуманітарної підтримки та у притягненні росії до відповідальності за злочини проти України.

Довідково: