Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко для BBC: Наступний аукціон військових облігацій відбудеться у вівторок, восьмого березня

Міністр фінансів України Сергій Марченко дав інтерв’ю британським BBC News та Marketplace.

Зокрема, він розповів про минулий аукціон військових ОВДП, який було проведено вперше в історії України. На аукціоні залучено більше 8,1 млрд грн, які будуть використані на потреби ЗСУ, а також фінансування держбюджету. За словами Міністра фінансів, до нього надійшли численні запити від міжнародних інвесторів, які готові інвестувати в Україну.

«Ми активно працюємо з нашими міжнародними партнерами, аби вони мали змогу придбати військові ОВДП», – додав Міністр фінансів.

Наступний аукціон військових ОВДП відбудеться у вівторок, восьмого березня.

Також Сергій Марченко розповів про санкційну політику західних країн.

«Я не вважаю, що зараз достатньо санкцій. Це питання часу, коли вони завдадуть значної шкоди економіці РФ. Всі вони мають відкладений ефект на економіку. А для нас питання часу є надзвичайно важливим. Санкції мають бути більш суворими та жорсткими для російської економіки. Я закликаю інвесторів категоризувати російські активи, як токсичні та непридатні для інвестування. Також акції, які котируються або розміщені в Росії, мають бути виключені зі світових індексів», – наголосив Сергій Марченко.

Нагадаємо, що Міністр фінансів України Сергій Марченко особисто звертався до керівників міжнародних компаній Visa, MasterCard, American Express та керівників компаній фінансового сектору – банків, інвестфондів, з проханням припинити будь-яку співпрацю з Росією та Білоруссю – країнами, що розпочали війну проти України.