Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко зустрівся з Директором Європейського департаменту МВФ

25 травня 2023 року, під час зборів групи країн-членів МВФ та Світового банку в Чорногорії, Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з Директором Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Альфредом Каммером.

У зустрічі також взяли участь заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова та Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Сторони обговорили поточну економічну ситуацію в Україні, політики та заходи, які вживаються Урядом України для подолання наслідків повномасштабної війни, а також початок роботи місії МВФ.

“Завдяки ефективній співпраці з Міжнародним валютним фондом, ми продовжуємо впроваджувати структурні реформи та зберігаємо економічну стійкість навіть в умовах повномасштабної війни. Україна виконує погоджені з МВФ структурні маяки до першого перегляду програми розширеного фінансування, зокрема, в фіскальному секторі. Зміцнюючи і надалі нашу економіку та фінансову систему, ми маємо змогу створювати якісну основу для відбудови України”, - зазначив Сергій Марченко.

Міністр фінансів України також подякував за плідну співпрацю, зокрема, за фінансову підтримку держбюджету України, а також за сприяння у визначенні пріоритетних напрямів політик і реформування країни, в тому числі задля подальшої інтеграції України до Європейського Союзу.

Під час зустрічі сторони обговорили початок роботи місії МВФ з представниками влади України у Відні (Австрія) та очікування щодо результатів першого перегляду програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) із загальним фінансуванням в розмірі 15,6 млрд доларів США.

Довідково

У березні 2023 року Рада директорів МВФ затвердила нову чотирирічну програму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) для України у розмірі 15,6 млрд доларів США. Перший транш у розмірі 2,7 млрд доларів США Україна отримала після схвалення програми.