Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін публікує презентацію Матриці Реформ, підготовлену Урядом України у співпраці зі Світовим банком

Незважаючи на повномасштабну війну, Україна продовжує впроваджувати реформи та виконує всі зобов’язання в межах співпраці з партнерами. Під час засідання Керівного комітету міжвідомчої Координаційної платформи донорів України Міністр фінансів Сергій Марченко презентував Матрицю Реформ станом на 14 лютого 2024 року, яку Уряд України підготував у співпраці зі Світовим банком. 

Матриця Реформ містить огляд умов і рекомендацій міжнародних партнерів України у ключових секторах та слугуватиме аналітичним інструментом для ефективного впровадження і моніторингу виконання всіх запланованих заходів.

“На поточний рік ми маємо амбітний план реформ. Матриця включає близько 230 умов та рекомендацій для України, які було визначено у співпраці з міжнародними партнерами. Більше половини є унікальними, тоді як 45% дублюються в тій чи іншій формі”, - зазначив Сергій Марченко. 

Міністр фінансів додав, що Україна віддана порядку денному реформ, у той же час існує нагальна необхідність подальшої пріоритезації і структуризації реформ у межах роботи Платформи. 

Матриця реформ є “живим” інструментом, який буде коригуватися відповідно до домовленостей з партнерами, зокрема у межах Плану Ukraine Facility, рекомендацій США тощо. 

Впровадження заходів з реформування України має відбуватись максимально ефективно для розвитку потенціалу країни. 

Ознайомитися з презентацією Матриці Реформ (англійською мовою) можна за посиланням.