Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

У Мінфіні розпочались погоджувальні наради з головними розпорядниками бюджетних коштів щодо узгодження показників Держбюджету на 2022 рік

Триває активна фаза формування проекту Держбюджету на 2022 рік. Зокрема, Міністерство фінансів проводить погоджувальні наради із головними розпорядниками коштів (ГРК) щодо показників бюджету на наступний рік. Бюджетні запити ГРК формуються на основні Бюджетної декларації на 2022-2024 роки, яка визначає основні напрями бюджетної політики та встановлює стелі видатків для головних розпорядників коштів.

Наради проводять Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін, заступники Міністра Роман Єрмоличев та Олександр Кава.

Під час зустрічей обговорюються бюджетні запити головних розпорядників коштів і пріоритетні потреби фінансування їх діяльності у 2022 році.

Узгоджувальні наради триватимуть до кінця серпня, після чого буде розроблено проект бюджету й передано на розгляд до Кабміну. Відповідно до статті 37 Бюджетного Кодексу Кабінет Міністрів має схвалити закон про Державний бюджет України та подати його разом із відповідними матеріалами Верховній Раді та Президенту України не пізніше 15 вересня.