Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Світовий банк схвалив новий Проект соціальної допомоги для України на 1,2 млрд доларів США

30 листопада Світовий банк схвалив новий спільний з Україною Проект “Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності" (INSPIRE).

Проект INSPIRE має на меті забезпечення соціального захисту малозабезпечених та вразливих верств населення України під час та після війни, покращення доступу до соціальних послуг та допомоги, а також посилення системи соціальної підтримки для оперативного реагування на можливі виклики сьогодення та майбутнього. 

“Впровадження соціально важливих ініціатив є одним з пріоритетів Уряду у  процесі подолання наслідків війни. Започаткування спільного зі Світовим банком проекту INSPIRE посилить ефективність програм соціального захисту, зокрема через субсидії на житлово-комунальні послуги та допомогу ВПО”, - наголосив Міністр фінансів України Сергій Марченко. 

Фінансування Проекту здійснюється за рахунок позики Світового банку у розмірі 1,2 млрд доларів США з Трастового фонду "Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні” (ADVANCE Ukraine) за підтримки Уряду Японії. Кошти надходитимуть до загального фонду державного бюджету України. 

“Гнучкість та адаптивність Банку допомагають мобілізувати ресурси на найбільш нагальні потреби України в умовах повномасштабної війни. Проект INSPIRE допоможе забезпечити підтримку тисячам українців, які найбільше того потребують”, - зазначила заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова.