Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

“Держава підтримує наших громадян у їхньому прагненні  стати власниками бізнесу в Україні”, - міністерка фінансів

Сьогодні, 3 лютого, в КВЦ “Парковий” міністерка фінансів України Оксана Маркарова представила механізм, за яким підприємці отримуватимуть державну підтримку в рамках програми “Доступні кредити 5-7-9%”. Презентацію відкрив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. У залі були присутні як підприємці, так і представники бізнес-асоціацій та банків.

“Опитування показують, що однією з найбільших перепон для розвитку мікро та малих підприємців є відсутність доступного фінансування, адже ставки для них є вищими, а вимоги до застави більшими, ніж для середнього бізнесу. Державна програма “Доступні кредити 5-7-9%” покликана вирішити цю проблему. Держава має підтримати українців у їхньому прагненні  стати власниками бізнесу та виробництва тут, в Україні”,, - наголосила Маркарова.

Державна програма “Доступні кредити 5-7-9%” реалізується Фондом підтримки підприємництва при Міністерстві фінансів України. 

За словами Оксани Маркарової, на підтримку держави через програму “5-7-9%” може розраховувати кожен українець, який тільки планує відкрити власну справу, або вже має власний бізнес, що зараз приносить не більше 50 мільйонів гривень виручки на рік, і хоче його масштабувати. 

Перше, що треба для цього зробити - уважно ознайомитися з умовами на офіційному сайті 5-7-9.gov.ua. І лише після цього подавати заявку до банку-учасника. 

“Сьогодні вже є чотири банки-партнери Фонду підтримки підприємництва, який є оператором Програми, – Приватбанк, Ощадбанк, Укргазбанк та УкрЕксимбанк. Рада вітати їхніх представників сьогодні в залі. Але я вірю, що найближчим часом перелік банків, в яких можна отримати дешевий кредит, буде розширено. Звертаюсь зараз до всіх банків, які працюють в Україні, з пропозицією долучатися. Ви отримаєте нових клієнтів, які мають всі шанси стати юнікорнами чи “національними чемпіонами”, - сказала Оксана Маркарова. 

При цьому вона звернула увагу, що якість та достовірність наданої підприємцем інформації, та відповідність потенційного позичальника критеріям програми буде перевіряти безпосередньо банк, у який звернеться підприємець. Якщо рішення банку позитивне, то підприємець отримає позику на суму до 1,5 мільйона гривень на термін до 5 років за відсотковою ставкою 5, 7, або 9%, відповідно до умов програми. 

“Але якщо навіть банк відмовиться вам через неякісну заявку на кредит або відсутність фінансових знань підприємця, то не варто опускати руки. Підприємець матиме можливість покращити якість бізнес-плану самостійно  або пройти безкоштовне навчання офлайн або онлайн”, - пояснила міністерка.  

Детальніше про програму читайте на сайті 5-7-9.gov.ua