Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Комітетом європейських органів нагляду за аудиторською діяльністю (CEAOB) визнано прогрес у реформуванні аудиту в Україні

Комітет європейських органів нагляду за аудиторською діяльністю (CEAOB) на пленарному засіданні у березні 2023 року вирішив у виключному порядку надати Україні статус спостерігача для участі в пленарних засіданнях СЕАОВ.

Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю буде представляти Україну в статусі спостерігача в рамках роботи СЕАОВ, що сприятиме інтеграції професійних інституцій до європейських, гармонізації національного законодавства з положеннями європейського законодавства у цій сфері, а також подальшому просуванню реформ.

Ця важлива подія свідчить про невідворотність та визнання прогресу в реформуванні аудиту шляхом запровадження в Україні європейської моделі суспільного нагляду за аудиторською діяльністю.

Міністерство фінансів України продовжуватиме реформування в цій сфері з метою підвищення рівня якості аудиторських послуг, достовірності фінансової звітності і, як результат, підвищення довіри міжнародних партнерів та інвесторів.

Довідково:

СЕАОВ є структурою для співпраці між національними органами нагляду за аудиторською діяльністю на рівні Європейського Союзу. Роль цього органу полягає в посиленні нагляду за аудитом в ЄС, що є ключовою метою нового європейського законодавства про обов’язковий аудит.