Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: Україна залучить 90 млн доларів кредиту від МБРР для реалізації заходів із запобігання коронавірусу

Сьогодні 27 квітня 2021 року, відбулись офіційні переговори делегації України з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) щодо спільного проекту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні».

Під час зустрічі учасники обговорили питання реалізації та фінансування Проекту, а також очікувані результати. За підсумками зустрічі було досягнуто домовленостей щодо залучення кредиту від МБРР у сумі 90 млн доларів США для реалізації даного Проекту.

Проект передбачає реалізацію заходів із запобігання, виявлення і реагування на загрозу, що становить пандемія COVID-19, а також зміцнення національної системи охорони здоров’я вцілому.

Зокрема, за кошти даного Проекту передбачено закупівлю вакцин проти COVID-19 для населення України у додаток до кількості вакцин, які були гарантовані у рамках партнерства COVAX та GAVI. Це дозволить досягти Україні першочергової цілі - охоплення повною вакцинацією щонайменше 20% населення країни.

Окрім того, у рамках Проекту будуть здійснені заходи з підтримки збільшення кількості тестувань на COVID-19, оновлення обладнання холодового ланцюга та систем поводження та утилізації медичних відходів, обліку та контролю за ходом вакцинації, навчання персоналу, залученого до проведення вакцинації, тощо.