Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністерство фінансів: Україна завершила спільний зі Світовим банком проект розвитку дорожньої галузі загальною вартістю 450 млн доларів США

В рамках виконання угоди з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) успішно реалізований «Другий проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху».

Загальна сума цього кредиту від МБРР становить 450 млн дол. США.  Проект розпочався в 2012 році та відіграв важливу роль в розвитку мережі швидкісних автомобільних доріг України і був одним із найбільших у кредитному портфелі МБРР.

Завдяки цьому кредиту, 84 км автомобільної дороги М-03 на ділянці Лубни – Полтава доведено до категорії швидкісне шосе, а також збудовано три нових об’їзди населених пунктів, включно із Південно-західним об’їздом м. Полтава. Зараз замість старої дороги збудовано 2 окремі проїзні частини по 2 смуги руху в кожному напрямку з розмежувальною смугою між ними. Завдяки виведенням траси за межі населених пунктів максимальна дозволена швидкість руху 110 км/год забезпечена по всій ділянці.

«Це чергова ділянка сучасної мережі швидкісних автомобільних доріг в Україні. Якісні дороги та швидкісні транспортні маршрути створюють нові можливості для регіонів. Чим швидше переміщення в країні, тим активніше економічна інтеграція регіонів. Завдяки цьому проекту поїздки з Києва до Полтави, Харкова, Дніпра, Запоріжжя,  Донецької і Луганської областей більш безпечними, комфортними та швидшими майже на 1 годину. В межах наступного проекту активно ведуться будівельні роботи на наступній ділянці траси М-03 від Полтави до Валок в напрямку Харкова. Я впевнений, що завдяки співпраці з Світовим банком вже за кілька років Київ та Харків вдасться сполучити якісною швидкісною автодорогою», - зазначив Олександр Кава.