Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

«Митний безвіз» у цифрах: більше 11 тис. транзитних декларацій за 9 місяців міжнародного застосування NCTS

За 9 місяців «митного безвізу» оформлено більше 11 тис. транзитних декларацій у системі NCTS (New Computerized Transit System).

Загальна кількість переміщень з України за 9 місяців склала 9 167. У червні 2023 року в країнах-учасницях Конвенції про процедуру спільного транзиту було завершено 3 193 переміщень, розпочатих в Україні.

З початку міжнародного застосування NCTS по 1 915 деклараціях спільного транзиту товари були успішно доставлені до митниць призначення на митній території України. Кількість таких декларацій у червні 2023 року склала 386.   

Станом на кінець червня 2023 року підприємствам надано 42 авторизації на застосування транзитних спрощень, з них 23 авторизації на використання загальної гарантії (у тому числі 8 на збільшення розміру референтної суми загальної гарантії), 16 авторизацій – на об’єкти авторизованих вантажовідправників та вантажоодержувачів, а також 3 авторизації на використання пломб спеціального типу. Майже 20 заяв від підприємств знаходяться на різних етапах розгляду.

Також з моменту запуску в кінці квітня 2023 року веб-сервісу електронної подачі гарантій для застосування при спільному транзиті, гарантами, які мають право гарантувати переміщення товарів під процедурою спільного транзиту, розпочато активне використання вебсервісу реєстрації електронних гарантій. Так, за цей період в електронному вигляді зареєстровано 22 загальні та 121 індивідуальну гарантії. На сьогодні веб-сервіс електронної подачі гарантій активно використовується уже 4 гарантами.

Інформація про нові можливості для України з приєднанням до Конвенції про процедуру  

Інформація для бізнесу та служба підтримки Держмитслужби – за посиланням.