Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Представники Мінфіну та JICA провели зустріч для обговорення нових ініціатив співпраці

Заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова та Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца зустрілись з Головою представництва Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Хідекі Мацунагою.

Ольга Зикова подякувала Уряду Японії за своєчасну та достатню фінансову підтримку, зокрема, через механізми JICA. З лютого 2022 року в рамках механізмів JICA Японія надала Україні 581 млн дол. США пільгового бюджетного фінансування, а також грант на реалізацію Програми екстреного відновлення на загальну суму близько 573 млн дол. США.

“Від початку повномасштабного вторгнення JICA підтримує Україну у консолідації фінансових ресурсів на найбільш нагальні потреби. Окрім прямої бюджетної підтримки, JICA системно сприяє реалізації проектів з відновлення через спрямування коштів та надання консультативної допомоги” - додала заступниця Міністра фінансів України.

JICA продовжує надавати підтримку Україні в рамках різних механізмів, таких як технічне співробітництво з основним акцентом на  підтримку економічної стабільності, покращення умов життя українців та навколишнього середовища. 

Юрій Буца також подякував JICA за підтримку фінансової стабільності в Україні. У 2023 році JICA підписала Угоду про відтермінування платежів з погашення та обслуговування державного боргу України за чотирма кредитними угодами на загальну суму 8 мільярдів єн (близько 50 млн доларів США). 

В свою чергу, Хідекі Мацунага наголосив, що Агенство планує і надалі розширювати можливості співпраці з Україною.