Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Представники Мінфіну зустрілись з делегацією Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA)

В четвер, 2 лютого, відбулась зустріч між представниками Міністерства фінансів України та Японського агентства міжнародного співробітництва “Джайка” (JICA).

З української сторони у зустрічі взяли участь заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова та Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца. Делегацію від Японії очолив Генеральний директор департаменту Близького Сходу та Європи Хідекі Мацунага.

Сторони обговорили питання щодо нових потенційних спільних з JICA проектів з відновлення, а також можливість надання Урядом Японії середньо- та довгострокової фінансової підтримки України. 

Під час зустрічі також обговорили бюджетну підтримку України від міжнародних донорів та фінансових організацій, зокрема потребу у фінансуванні дефіциту державного бюджету.

“Ми вдячні Японії, яка є одним з найбільших донорів України від початку повномасштабної війни рф проти України. Ми розраховуємо на лідерство Японії на чолі G7 у підтримці України та подальшу ефективну співпрацю з Японським агентством міжнародного співробітництва.  Адже для Уряду України наразі вкрай важливо забезпечити всі нагальні потреби держбюджету, як соціальні видатки, так і потреби швидкого відновлення об’єктів критичної інфраструктури», - зазначила Ольга Зикова.

Представники Міністерства фінансів також наголосили на ключових пріоритетах, що потребують донорського фінансування для швидкого відновлення - це енергетика, розмінування, відновлення житлових будинків та критичної інфраструктури, а також економічна підтримка.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України,  Уряд Японії надав близько 600 млн дол. США кредитних коштів на пільгових умовах для фінансування першочергових соціальних видатків державного бюджету України.