Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Результати відбору HR-компаній для визначення претендентів на посади незалежних членів наглядових рад Ощадбанку, Приватбанку та Укрексімбанку

Сьогодні, 30 вересня 2022 р., Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження* про визначення за результатами конкурсного відбору компаній з добору персоналу для визначення претендентів на посади незалежних членів наглядових рад АТ «Державний ощадний банк України», АТ КБ «ПриватБанк» і АТ «Державний експортно-імпортний банк України».

Оголошення про проведення конкурсів було оприлюднено 17 серпня 2022 р. (для кожного банку окремо). Конкурсний відбір було проведено конкурсною комісією, утвореною Мінфіном з числа її працівників. До роботи комісій також було долучено представників міжнародних організацій  з правом дорадчого голосу.

За результатами розгляду конкурсних пропозицій переможцями конкурсу визначено такі компанії:

  • для АТ «Ощадбанк» – ТОВ «Уорд хауел Україна»;
  • для АТ КБ «ПриватБанк» – ТОВ «Екзекьютів Серч Юкрейн;
  • для АТ «Державний експортно-імпортний банк України» – ТОВ «Педерсен енд партнерс»;.

Рішенням Уряду також визначено умови оплати послуг компаній, що відповідають їх ціновим пропозиціям та умови договору про надання послуг між компанією та державним банком.

Довідково

Відбір компаній здійснювався відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору компанії з добору персоналу для визначення претендентів на посади незалежних членів наглядової ради державного банку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від  13 лютого 2019 р. № 159.

Згідно із Законом України «Про банки і банківську діяльність» наглядова рада державного банку складається із дев’яти членів, з яких шість членів мають бути незалежними, а три члени – представниками держави по одному від Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

__________________________

* розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання діяльності акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»;

розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання діяльності акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк»;

розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання діяльності акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України».