Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко провів онлайн-зустріч з Міністром фінансів Норвегії

Сьогодні, 11 листопада, Міністр фінансів України Сергій Марченко провів онлайн-зустріч з Міністром фінансів Норвегії Трігве Слагсвольдом Ведумом.

У зустрічі також взяла участь заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова.

Сторони обговорили поточний стан економіки та фінансової системи України. Міністр фінансів Сергій Марченко окреслив основні показники держбюджету на наступний рік та розповів про необхідне зовнішнє фінансування для покриття дефіциту на 2023 рік.

“Вдячні Королівству Норвегія за підтримку українського народу від початку повномасштабного вторгнення рф. Наступного року щомісячний дефіцит бюджету становитиме від 3 до 4 млрд доларів США. Тому нам вкрай необхідно залучити зовнішнє фінансування для збереження стійкості фінансової системи України. Ми розраховуємо на допомогу Уряду Королівства Норвегія, як у фінансуванні держбюджету України, так і у відновленні пошкодженої критичної інфраструктури”, - зазначив Сергій Марченко. 

Міністр фінансів України також подякував Уряду Норвегії за рішення надати 205 млн доларів США для закупівлі газу на осінньо-зимовий період.

Протягом зустрічі Міністр фінансів Трігве Слагсвольд Ведум висловив безумовну підтримку Україні та всьому українському народу від Уряду Норвегії. Сторони домовились і надалі підтримувати постійний та конструктивний діалог між країнами.