Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко: Мінфін докладає максимум зусиль, щоб податкові ініціативи всіх заінтересованих сторін відображались у законодавстві і відповідали викликам часу

Міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю «Мінфіну» розповів про податкові новації, запровадження ПнВК, та успіхі запуску ПРРО.

«Я позитивно ставлюся до впровадження нових правил РРО. Всім, хто висловлює невдоволення з цього приводу, кажу: розкрийте структуру свого бізнесу, чим ви займаєтеся. Поставити додаток на свій телефон і здійснювати розрахунково-касове обслуговування за рахунок свого телефону – де тут проблема?

На сьогодні на фіскальний сервер ДПС вже передано більше 50 млн чеків, 46 тис. програмних апаратів зареєстровано, 2,2 тис. суб’єктів господарювання, з них 82% ФОПи і 18% юрособи. Казати, що програмні РРО комусь заважають? Хіба тому, хто хоче працювати в тіні» - розповів він.

Також він повідомив, що запровадження податку на виведений капітал не є новою ідеєю, але ключовими питаннями залишаються: перше – погодження з МВФ і друге – пошук компенсаторів.

Податок на виведений капітал залишається однією з ключових червоних ліній співпраці з Фондом. Поки що вони не сприймають конфігурацію ПнВК, тому що це суттєві втрати бюджету. Але якщо буде розуміння з компенсаторами, думаю, МВФ підтримає цю ідею.

Міністр звернув увагу, що зміни до податкового законодавства – це постійний процес. А отже, цілком справедливо буде стверджувати, що реформування в цій сфері у нас не завершувалось.

Як приклад — всі ті суттєві зміни законодавства, які були прийняті в цьому році. Мінфін брав активну участь у підготовці ряду новацій в податковій сфері, які спрямовані на спрощення умов ведення бізнесу, порядку сплати податків, недопущення ухилення від сплати податків і зборів, встановлення рівних умов діяльності для суб’єктів господарювання та недопущення зниження економічної активності платників податків на період встановлених карантинних обмежень, у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби.

«Мінфін докладає максимум зусиль, щоб податкові ініціативи всіх заінтересованих сторін відображались у законодавстві і відповідали викликам часу» - резюмував Сергій Марченко.

Портал «Мінфін»