Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін України та Банк Розвитку Ради Європи розглянули нові ініціативи співпраці у відновленні та охороні здоров’я

13 лютого Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з представниками Банку Розвитку Ради Європи (БРРЄ) для обговорення пріоритетних проектів співпраці. 

Від Мінфіну у зустрічі взяли участь заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова та Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца. Від Банку - Директор Директорату позик і соціального розвитку БРРЄ Крістіан Табакару, виконуючий обов’язки директора Директорату технічної оцінки та моніторингу БРРЄ Томас Ерікссон, а також Керівник відділу грантових операцій та нових інструментів БРРЄ Ясміна Глішович.  

Сергій Марченко подякував представникам БРРЄ за готовність долучатися до надання вкрай необхідної соціальної допомоги Україні. 

“Від лютого 2022 року Україна стикається з викликами спричиненими незаконною, жорстокою війною росії. Вдячні Банку за те, що вони включили Україну до свого складу та сприяли реалізації важливої програми у сфері охорони здоров'я. Відновлення та спрощення доступу до найнеобхідніших медичних послуг, зокрема на деокупованих територіях України, мають життєво важливе значення для наших громадян, особливо в умовах повномасштабної війни”, - зазначив Сергій Марченко. 

Запроваджений БРРЄ проект обсягом 100 млн євро є частиною проекту Світового банку “Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя" (Heal Ukraine) і  реалізовуватиметься на умовах "спільного фінансування".

Також сторони обговорили наміри щодо ініціювання найближчим часом нових та ефективних спільних з БРРЄ проектів.

“Українська сторона готова до подальшого розширення співпраці та реалізації нових проектів, зокрема, у сфері відновлення пошкодженого житла, охорони здоров’я та  надання психологічної підтримки постраждалим внаслідок збройної агресії проти України. Наразі ми активно працюємо над підготовкою всіх необхідних процедур та нормативно-правових актів для ефективної співпраці з БРРЄ”, - додала заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова. 

Нагадаємо, що у червні 2023 року Україна завершила процес вступу та стала 43-ю країною-членом Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ). У листопаді заступницю Міністра фінансів України Ольгу Зикову було призначено представником України в Адміністративній раді БРРЄ Указом Президента України.

Довідково

Банк розвитку Ради Європи (Council of Europe Development Bank - CEB; укр. - БРРЄ) є багатосторонньою фінансовою установою, яка має виключно соціальну спрямованість.

Поточна діяльність БРРЄ розподілена за секторами: біженці та мігранти, будівництво соціального житла, покращення умов життя, захист навколишнього середовища, подолання наслідків та запобігання природним катастрофам, освіта, охорона здоров’я, збереження культурної спадщини, державне управління, підтримка малого та середнього бізнесу. БРРЄ також має експортний потенціал у сферах будівництва об’єктів цивільної інфраструктури, житлового будівництва, освіти та охорони здоров’я.