Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Великобританія надала Україні понад 1,6 млрд доларів США фінансової допомоги з лютого 2022 року : Сергій Марченко під час зустрічі з новопризначеним Послом Великобританії в Україні

13 листопада відбулась перша зустріч Міністра фінансів України Сергія Марченка та новопризначеного Надзвичайного і Повноважного Посла Великобританії в Україні Мартіна Гарріса. 

Міністр фінансів України привітав Мартіна Гарріса з нещодавнім призначенням і подякував Уряду та народу Великобританії за всебічну підтримку України.

"Вдячний Уряду Великобританії за фінансову допомогу та військову підтримку у вирішальний для України час. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Великобританія надала понад 1,6 млрд доларів США прямої бюджетної підтримки, яка була спрямована на фінансування першочергових соціальних видатків”, - додав Сергій Марченко. 

Також Міністр фінансів відзначив лідерство Великобританії у постачанні Україні сучасного та вкрай необхідного озброєння для ефективної боротьби з агресором.

Головними темами для обговорення стали поточна економічна ситуація в Україні, держбюджет на 2024 рік, а також подальша співпраця з Урядом Великобританії для прискорення реконструкції та залучення інвестицій. 

Сергій Марченко зазначив, що співпраця з Великобританією в рамках проектів Багатостороннього агентства з гарантування інвестицій (MIGA) та Європейського банку реконструкції та розвитку (EBRD) щодо страхування військових ризиків в Україні, відіграє значну  роль у залученні прямих іноземних інвестицій, та як подальший результат - прискорення темпів відновлення економіки. 

Окреслюючи поточну економічну ситуацію, Міністр фінансів розповів, що у наступному році, потреба у зовнішньому фінансуванні для забезпечення видатків непов’язаних зі сферою безпеки і оборони складає 41 мільярд доларів США. Уряд України разом з міжнародними партнерами активно співпрацюють над тим, щоб забезпечити надходження потрібних коштів для фінансування пріоритетних видатків. Розвиток співпраці з іноземними донорами залишається пріоритетним питанням для України у подоланні руйнівних наслідків війни.

В свою чергу, Мартін Гарріс, зауважив, що увесь цивілізований світ єдиний у своїй підтримці України і Великобританія надалі буде непохитно допомагати у боротьбі проти агресора.