Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Уряд уповноважив Міністра фінансів Сергія Марченка підписати рамкові угоди про взаємодію з державними банками

Кабінет міністрів України підпише рамкові угоди про взаємодію з державними банками. Зі сторони КМУ угоди підписуватимуть Міністр фінансів України Сергій Марченко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 26 серпня 2020 року.

Зазначимо, що в Україні вперше укладаються рамкові угоди про взаємодію між Урядом та об’єктами державної власності.

Ключовою метою рамкових угод з банками державного сектору є врегулювання питань взаємодії між Урядом, Міністерством фінансів України та державними банками на умовах прозорості, підзвітності у відповідності до чинного законодавства України та зобов’язань України перед міжнародними партнерами та кредиторами у частині реалізації фінансової політики.

Укладання рамкових угод відповідає статті 7 Закону України «Про банки і банківську діяльність» та положенням чинного Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ та є одним з важливих етапів реформи корпоративного управління у державних банках.

Підписання рамкових угод про взаємодію впроваджує високі стандарти прозорості у відносинах між Кабінетом Міністрів України, Міністерством фінансів України та державними банками, що, в свою чергу, дозволить державі діяти у якості поінформованого власника державних банків та провести їх приватизацію в майбутньому.