Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Уряд затвердив Порядок надання додаткової дотації на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування

Сьогодні, 30 грудня 2022 року, на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку та умов надання додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації».

Схвалена постанова визначає механізм надання додаткової дотації місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування, які зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» передбачено кошти на додаткову дотацію місцевим бюджетам в обсязі 24 млрд гривень.

Відповідно до прийнятого акту органи місцевого самоврядування, які здійснюють свою діяльність на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, зможуть отримати додаткове фінансування для ефективного здійснення своїх повноважень, а також забезпечення першочергових потреб на місцевому рівні.