Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Юрій Драганчук: Реалізація проєктів з підтримки бізнесу є невід’ємною частиною розвитку фінансового сектору в умовах війни

27 червня заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук провів робочу зустріч із представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Учасники зустрічі зосередились на обговоренні питань наявних в Україні механізмів підтримки малого та середнього підприємництва (МСП), а також подальших планів та пріоритетів Уряду України для розвитку в цій сфері.

Юрій Драганчук подякував представникам GIZ за підтримку України в умовах повномасштабної війни та наголосив на важливості стимулювання економічного розвитку шляхом підтримки українського бізнесу:

“Реалізація проєктів з підтримки бізнесу є невід’ємною частиною розвитку фінансового сектору в умовах війни. Уряд України, передусім Міністерство фінансів України, продовжують впроваджувати програми для зростання бізнесу та залучати допомогу міжнародних партнерів. Ми зосереджені на забезпеченні доступного пільгового фінансування, що дасть змогу підприємствам своєчасно підготуватись до проходження опалювального сезону 2024–2025 років. Переконаний, що наша подальша співпраця допоможе зробити процес розвитку підприємництва в Україні більш ефективним та своєчасним”.

Ключові ініціативи з підтримки МСП реалізує Фонд розвитку підприємництва. Від початку 2022 року Мінфін спільно з Фондом розробив та запровадив низку нових проєктів та програм підтримки фінансування МСП на загальну суму майже 800 млн євро.

Також було відзначено внесок Німеччини у підтримку малих і середніх підприємств. За підтримки Німецького банку розвитку KfW реалізуються два проєкти ФРП загальним обсягом 17,4 млн євро. Ініціативи спрямовано на підтримку МСП шляхом надання пільгових кредитів українським бізнесам та фізичним особам – підприємцям, зокрема для фінансування інвестицій в енергоефективність та відновлювальну відновлювану енергетику.

Довідково 

Deutsche Gesellschaft für International Zusammenarbeit (GIZ) GmbH працює в Україні з 1993 року над такими проєктами, як реформа державного управління, сталий економічний розвиток, енергоефективність та пом'якшення наслідків зміни клімату.

З лютого 2022 року GIZ підтримує Україну на трьох рівнях: допомагає забезпечувати громадян України предметами першої необхідності, такими як електроенергія, медикаменти та житло, сприяє зусиллям, спрямованим на відновлення країни, продовжує надавати консультації щодо реформ, які наближують Україну до ЄС.

GIZ надає консультаційну підтримку із застосування директив ЄС з енергоефективності. У такий спосіб це допомагає громадам відбудовувати знищені та пошкоджені під час війни будівлі та підприємства відповідно до чинних стандартів Європейського Союзу.