Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Бюджетний процес 2021: проведено моніторинг подання на погодження до Мінфіну паспортів бюджетних програм на 2021 рік

У рамках виконання Закону про Державний бюджет України на 2021 рік Мінфіном проводиться моніторинг складання паспортів бюджетних програм на 2021 рік.

Так, головні розпорядники розробляють проекти паспортів бюджетних програм і подають їх на погодження до Мінфіну протягом 30 днів після набрання чинності законом про Державний бюджет України*. 

Станом на 29 січня 2021 року із 511 бюджетних програм, що потребують затвердження паспортів у поточному році, до Мінфіну на погодження надійшло 222, у тому числі, від міністерств 157 паспортів, інших головних розпорядників коштів державного бюджету – 65 (інформація постійно уточнюється).

Паспорти бюджетних програм головним розпорядникам необхідно затвердити до 14 лютого цього року.

Дотримання терміну затвердження паспортів бюджетних програм дозволить головним розпорядниками забезпечити своєчасне виконання завдань, визначених стратегічними і програмними документами, та реалізацію їхніх бюджетних програм у 2021 році.

Мінфін постійно проводить роз’яснювальну роботу серед головних розпорядників коштів державного бюджету з питань підготовки паспортів бюджетних програм на 2021 рік, у тому числі, щодо необхідності дотримання вимог Бюджетного кодексу України щодо своєчасного їх затвердження.

______________

*наказ Мінфіну від 29.12.2002 № 1098 (зі змінами)