Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів України та керівник Банку Розвитку Ради Європи зустрілися у Марокко для обговорення подальшої співпраці

13 жовтня, Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з керівником Банку Розвитку Ради Європи (БРРЄ) Карло Монтічеллі під час робочого візиту до Марокко в рамках Щорічних зборів МВФ та Світового банку.

У зустрічі також взяла участь заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова. 

Було обговорено поточну економічну ситуацію в країні, а також реалізацію спільних проектів з Банком у соціальній сфері. 

“Міністерство фінансів продовжує забезпечувати збалансованість бюджету та фінансування першочергових видатків, зокрема на соціальну сферу та гуманітарну допомогу. Підтримка українців та створення безпечних і комфортних умов життя для наших громадян в умовах війни – є важливою задачею Уряду України. Нещодавно Україна приєдналась до БРРЄ. Враховуючи величезний досвід Банку в реалізації соціально важливих проектів, ми розраховуємо на активну співпрацю, яка включатиме розробку нових фінансово-кредитних програм та реалізацію інвестиційних проектів в соціальному напрямі,” — зазначив Сергій Марченко. 

Міністр фінансів подякував представникам БРРЄ за їх підтримку та солідарність з Україною і наголосив на тому, що приєднання до Банку є ще одним кроком на шляху подальшої повноцінної інтеграції України в ЄС.

Співпраця Банку з Україною є однією з цілей Стратегічного плану діяльності БРРЄ на 2023-2027 роки. Ключові напрями співробітництва фокусуватимуться на забезпеченні першочергових потреб України у сфері охорони здоров’я та проведенні державної житлової політики, у тому числі забезпеченні житлом громадян України.

Довідково: 

Набуття Україною членства в БРРЄ відбулося менш ніж через рік після того, як країна офіційно подала заявку на членство в червні 2022 року. У червні 2023 року Україна завершила процес вступу та стала 43-ю країною-членом Банку розвитку Ради Європи.