Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів Сергій Марченко підписав угоду про участь України в програмі ЄС Fiscalis для співробітництва в податковій сфері

Сьогодні, 5 вересня, в Брюсселі Міністр фінансів України Сергій Марченко та комісар Євросоюзу з економіки Паоло Джентілоні підписали Угоду між Україною та Європейським Союзом про участь України у програмі ЄС Fiscalis для співробітництва в галузі оподаткування.

Програму першочергово направлено на підтримку податкових органів для покращення функціонування внутрішнього ринку та сприяння конкурентоспроможності та чесній конкуренції в ЄС.

Серед цілей програми – захист фінансових та економічних інтересів ЄС та його держав-членів, включаючи захист цих інтересів від податкового шахрайства, ухилення від сплати податків, а також покращення податкового збору та адміністрування.

«Ми сподіваємось, що участь у програмі Fiscalis сприятиме партнерським відносинам між податковими адміністраціями України та країн-членів, взаємному обміну досвідом і найкращими практиками, зміцненню інституційної спроможності фіскальних органів, а також спільному напрацюванню рішень щодо вдосконалення адміністрування за допомогою нових інформаційних систем та технологій», – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Діяльність програми передбачає:

  • розроблення та експлуатацію загальних компонентів європейських електронних систем;
  • спільну роботу між податковими адміністраціями, між адміністраціями та Комісією, а також з іншими партнерами, шляхом проведення семінарів, робочих нарад, проектних груп, навчальних/робочих візитів тощо;
  • діяльність з підвищення кваліфікації та навчання на рівні ЄС (модулі електронного навчання, електронні книги, курси навчання, навчальні відео);
  • інноваційну діяльність – впровадження та перевірку концепцій, пілотних проектів, ініціатив зі створення прототипів.

«Таке співробітництво дозволить створити потужні податкові органи європейського зразка», - запевнив Сергій Марченко.

Нагадаємо, що сьогодні українська делегація на чолі з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем взяла участь у пленарному 8-му засіданні Ради асоціації Україна – ЄС у Брюсселі.

Міністр Сергій Марченко також під час свого виступу привітав офіційне запрошення України приєднатись до міжнародних митних конвенцій та підписав Угоду про участь України у Програмі ЄС «Митниця».