Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів Сергій Марченко підписав Угоду з ЄС про участь України у програмі «Митниця»

Сьогодні, 5 вересня, в Брюсселі Міністр фінансів України Сергій Марченко та комісар Євросоюзу з економіки Паоло Джентілоні підписали Угоду між Україною та Європейським Союзом про участь України у програмі «Митниця» для півробітництва в митній сфері.

«Приєднання України до програми співробітництва з ЄС з митних питань «Митниця» стане важливим практичним елементом політики Уряду України у сфері європейської інтеграції, а також необхідним кроком для поглиблення співпраці України та ЄС у митній сфері, зокрема, в умовах набуття нашою державою статусу кандидата в члени ЄС», – підкреслив у своєму виступі Сергій Марченко під час пленарного 8-го засідання Ради асоціації Україна – ЄС.

Участь України у програмі «Митниця» як асоційованої країни дозволить користуватися усіма перевагами цієї Програми щодо співробітництва між митними адміністраціями, а саме:

  • розробка та зміцнення потенціалу ІТ, зокрема розробка та експлуатація європейських електронних систем;
  • підвищення кваліфікації фахівців та обмін досвідом;
  • дослідницька та інноваційна діяльність;
  • спільні комунікаційні заходи тощо.

Окрім того, Україна розраховує на обмін знаннями та кращими практиками між працівниками митних та податкових органів країн-учасниць та можливість використовувати відповідні ІТ системи для обміну інформацією та доступ до баз даних.

Нагадаємо, що сьогодні українська делегація на чолі з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем взяла участь у пленарному 8-му засіданні Ради асоціації Україна – ЄС у Брюсселі.

Міністр фінансів України Сергій Марченко також під час свого виступу привітав офіційне запрошення України приєднатись до міжнародних митних конвенцій та підписав Угоду про участь України у Програмі ЄС «Fiscalis».