Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко: Координаційна Платформа донорів має стати важливим інструментом для мобілізації необхідного фінансування на 2024 рік

Сьогодні, 12 лютого, Міністр фінансів України Сергій Марченко провів зустріч зі спеціальним представником Міністра з питань відбудови та відновлення стійкості України Давіде Ла Чечиліа та Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні П’єром Франческо Дзадзо. 

Також у зустрічі взяли участь заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова та Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца. 

Міністр фінансів України подякував Уряду Італії за підтримку України для забезпечення потреб, зокрема за бюджетне фінансування: “З початку повномасштабного вторгнення Італія була однією з перших країн, які  підтримали Україну, спрямувавши понад 300 млн євро прямої бюджетної підтримки, в тому числі у грантовій формі. Ми глибоко цінуємо комплексну допомогу та розраховуємо на розширення співпраці у поточному році під час головування Італії у G7”. 

Сергій Марченко відзначив зусилля Уряду Італії у схваленні нещодавнього рішення щодо Інструменту Ukraine Facility на 2024-2027 роки загальним обсягом 50 млрд євро.

Кошти у рамках Інструменту будуть спрямовані на підтримку макрофінансової стабільності, відновлення та модернізацію країни. Крім того, виконання  визначених у Ukraine Facility напрямів реформування наближатиме Україну до інтеграції в ЄС через передбачену гармонізацію з його правилами та стандартами.

В ході зустрічі сторони обговорили підготовку до засідання Керівного комітету міжвідомчої Координаційної платформи донорів, співголовою якого є Міністр фінансів Сергій Марченко. Подія відбудеться 14 лютого у форматі онлайн, за участі представників країн G7, Європейської Комісії та міжнародних фінансових організацій. Учасники зустрічі наголосили, що в рамках роботи Платформи необхідна чітка пріоритизація потреб України.

Давіде Ла Чечиліа зазначив, що підтримка України є одним із ключових пріоритетів Італії на 2024 рік, під час її головування у G7.